Dreptul la Replică al inspectorului general scolar judetean, prof. Adelina Sîrbu, refuzat de un site local, a fost preluat de alte publicații giurgiuvene

Pentru că un site local de presă nu a  publicat  un drept la replică al inspectorului general scolar judetean, prof. Adelina Sîrbu , vom reda mai jos respectivul document  spre  corecta informare a giurgiuvenilor:

 

„Catre site-ul Giurgiu acum,

 

În virtutea dreptului la replică, urmare articolului apărut pe site-ul Giurgiu acum din data de 14 mai 2020, intitulat „Doamna inspector școlar general ori ne minte frumos, ori habar n-are ce se întâmplă în școli” , vă rog să publicați următorul text ce se dorește a fi un drept la replică în vederea corectei informări a opiniei publice.

 

„Considerând că suntem în măsură a oferi date reale pentru corecta informare a opiniei publice, cunoscând situația reală a învățământului giurgiuvean și luând act de măsurile adoptate la nivel național în domeniul educației, vă comunicăm că, la acest moment, ne aflăm în etapa de centralizare a situațiilor transmise de către unitățile de învățământ giurgiuvene, cu privire la numărul cadrelor didactice care se vor prezenta la cursuri începând cu data de 2 iunie. Cu siguranță, după primirea tuturor documentelor, vă vom comunica cum se prezintă situația la nivelul județului Giurgiu.

Totodată, vă informăm că Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au stabilit o serie de măsuri pentru desfăsurarea în bune condiții a tuturor activităților de către persoanele care vor avea acces în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu Covid.

Este regretabil că pe surse și făcând referire la așa-zise declarații care nu-mi aparțin, fără a mi se solicita un punct de vedere oficial, s-au lansat în spațiul public o serie de informații nereale lipsite de orice suport in realitate.

Va informăm că, în luarea deciziei cu privire la continuarea studiilor pentru elevii din anii terminali s-a avut în vedere, pe de o parte, siguranța stării de sănătate a tuturor celor implicați – elevi, cadre didactice, personal din școli, familiile acestora, iar pe de altă parte interesul educațional al copiilor.

În aceste momente deloc ușoare, pentru Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetarii, dar și pentru Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, prioritare sunt sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în sistemul de educație.

Pe viitor, pentru corecta informare a opiniei publice, vă stăm la dispoziție atât Dvs cât și altor persoane interesate de soarta învățământului giurgiuvean pentru clarificarea oricărui aspect legat de educație.

 

Cu stimă,

prof. Adelina Sîrbu, inspector general școlar”

 

Redacția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *