Drogații la volan, un fenomen tot mai prezent în județul Giurgiu. Autoritățile tac

Aproape că nu este zi în care să nu aflăm despre șoferi prinși drogați în timp ce se aflau la volan.

Nu vorbim despre cazuri izolate, sau despre anumite zone ale județului Giurgiu, ci despre un fenomen întâlnit pe toate drumurile județene.

Acțiunile polițiștilor giurgiuveni, în trafic, par insuficiente pentru numărul tot mai mare de consumatori ai substanțelor interzise, consumatori care, pun în pericol siguranța pe drumurile publice.

Se prind consumatorii, dar care este sursa?

Cei depistați drogați la volan se aleg cu dosare penale, despre care nu știm cum se soluționează, pentru că presa nu primește informații în acest sens.

Că se droghează tinerii, în special, nu mai miră pe nimeni, dar care este sursa, câte grupări infracționale s-au destructurat în ultimul, câți dealeri au ajuns după gratii?…întrebări la care nu ni se răspunde, încă.

Presa cere explicații, autoritățile tac

Cu circa două săptămâni în urmă, jurnaliștii giurgiuveni au soliciat prefecturii Giurgiu să organizeze sau să intermedieze organizarea unei conferințe de presă, cu autoritățile cu competențe în domeniu, pe tema consumului de droguri în județul Giurgiu și a măsurilor întreprinse pentru prevenirea acestui fenomen.

Nu s-a rezolvat nimic. Răspunsul a venit sec: ” …revenim cu rugămintea ca pentru orice informație pe această temă să vă adresați reprezentanților Agenției Naționale Antidrog, care este singura structură abilitată a vă oferi detalii și lămuriri în acest sens” – prefectura Giurgiu.

Aflăm că Agenția Antidgrog Giurgiu comunică doar prin biroul de presă național, iar de la Poliția Giurgiu, în afară de comunicate, nu primim nimic, deși jurnaliștii au solicitat o conferință de presă.

Deci, cine are interesul ca subiectul drogurilor în județul Giurgiu să fie ascuns sub preș?

A recunoscut chiar și ministrul Bode: ” Consumul de droguri la volan riscă să-l egaleze pe cel de alcool”.

Deci, când vom primi răspuns la întrebările solicitate? Sau poate trebuie să așteptăm, ca și la Giurgiu, să se întâmple tragedii, pentru a lua ceva măsuri în fenomenul care prinde tot mai mulți tineri în mreje?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *