Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu – ”Este primul an în care fondul de salarii este asigurat pe tot anul, pentru toate instituțiile”

În prima conferință de presă din acest an, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu și directorul economic, George Dobre, au prezentat bugetul instituției pe anul 2023 și principalele investiții care vor fi demerate.

Deși bugetul acestui an este similar celui de anul trecut se poate menționa o premieră extrem de importantă: este primul an în care este asigurat integral fondul de salarii pentru Consiliul Județean și instituțiile din subordine.

Prin urmare, este prima dată când salariații DGASPC, cei care au avut cel mai mult de suferit la capitolul salarii, pot sta liniștiți.

Pe lângă siguranța salariilor, Consiliul Județean va asigura și voucherele pe 2023, inclusiv cele neplătite aferente anului 2018.

La capitolul proiecte care se se vor derula începând cu acest an, sunt deja aprobate 20 de proiecte, majoritatea pentru eficientizare energetică, la care se adaugă un proiect de 12 milioane de euro, cu partener Primăria Giurgiu, pentru achiziționarea de autobuze electrice ce vor deservi și localitățile limitrofe.

O veste bună vine și în ceea ce privește Teatrul ”Tudor Vianu”.

Din fonduri reportate de anul trecut, teatrul giurgiuvean va achiziționa în acest an un ecran LED, de mari dimensiuni, care va fi amplasat în exteriorul clădirii, pentru ca giurgiuvenii să poată urmării, în special în sezonul cald, filme, spectacole sau alte proiecții chiar de pe esplanada teatrului.

Acestor proiecte li se vor mai adauga și altele în curs de aprobare sau pe cale de a fi accesate.

Concluzia președintelui Dumitru Beianu este că anul 2023 se anunță a fi un an foarte greu, însă se angajează ca toate proiectele pe care și le-a propus să aibă finalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *