web analytics
Giurgiu-Tribune

După 6 ani, modernizarea DN5 București-Adunații Copăceni s-a finalizat. Investițiile continuă.

Recepția lucrărilor de modernizare DN5 București-Adunații Copăceni s-a petrecut, azi, în prezența premierului Ludovic Orban, a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, alături de reprezentanți ai județului și municipiului Giurgiu.

Așa cum a precizat ministrul Bode, nu este un titlu de mândrie că se redă traficului un tronson de drum în lungime de 11,6 km, după 6 ani de la semnarea contractului.

” Recepționăm un obiectiv care, practic, trebuia finalizat acum partu ani. În urma unui contract relicitat în 2014 și cu ordin de începere a lucrării în 2015. Acest contract a implicat lucrări de lărgire și de modernizare a sectoarelor deteriorate din DN5 , ca urmare a traficului intens, lucrări la patru poduri, în cazul podului peste Argeș, de aici de la Adunații Copăceni, în lungime de 250 m, proiectarea și execuția au fost foarte mult întârziate, iar soluția tehnică a fost livrată abia în luna august 2018, ceea ce a amânat și mai mult finalizarea lucrărilor conform contractului. Au fost înregistrate extrem de multe blocaje: probleme cu exproprierile, cu relocările de utilități, dar și de faptul că unul din subcontractori a intrat în faliment. Am preluat acest proiect în noiembrie 2019 , la un stadiu fizic de 80% și la unul financiar de 60%, iar astăzi reușim să recepționăm acest obiectiv.”

La rândul său, premierul Ludovic Orban a vorbit și despre alte investiții importante în județul Giurgiu și de preocuparea permanentă a Guvernului pentru a fi duse la îndeplinire.

” Un proiect pe care îl aștept de 13 ani, podul de la Grădiștea, un proiect care face parte din cea mai veche cale ferată din România, Giurgiu-București. Trebuie să spălăm rușinea ultimilor ani și să realizăm acest obiectiv. Sperăm să semnăm, în maxim două săptămâni contractul de reconstrucție al podului. Un alt obiectiv important este proiectul de modernizare a portului Giurgiu. Așteptăm rezolvarea problemei de proprietate, astfel încât, să putem semna de contractul de finanțare din fonduri europene.”

Alte investiții care sunt în atenția Guvernului liberal vizează semnarea contractului pentru varianta ocolitoare a orașului Mihăilești, varianta ocolitoare a municipiului Giurgiu și modernizarea drumurilor DN5C Giurgiu-Zimnicea și DN5B Giurgiu -Ghimpați, ce vor fi finanțate în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *