După ani buni, șefii instituțiilor vin în fața presei. Azi, DSV și Oficiul pentru Protecția Consumatorului

Ba a fost pandemie, ba nu au om pentru relații cu presa, ba sunt fel și fel de ordine interne care stopează comunicarea – cam astea ar fi motivele pentru care o bună parte din instituțiile giurgiuvene se împotmolesc cînd vine vorba de transpunerea activității lor în spațiul public.

De aici și apelul mass mediei giurgiuvene către prefectura Giurgiu de a înlesni accesul la informațiile de interes public.

Prefectul Florentia Stănsculescu nu a rămas pasivă, iar azi, în fața jurnaliștilor au fost invitate conducerile Direcției Sanitar Veterinare și a Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului. 

Și pentru că vine Paștele, principalul subiect s-a axat pe informații legate de locurile de unde giurgiuvenii își pot cumpăra produse conforme și autorizate și de ce să se ferească pentru nu își pune sănătatea în pericol.

Aflăm de la DSV că mieii nu pot fi cumpărați decât din market-uri și Piața Centrală din Giurgiu, singurele locuri autorizate, în județul Giurgiu neexistând niciun târg în care să fie permisă comercializarea cărnii, de orice fel.

Pe deasupra dacă cineva este descoperit cu mielul în portbagaj, de pe la vreun crescător, sau de la o rudă de la țară, carnea va fi confiscată.

În ceea ce privește Protecția Consumatorului, directorul instituției, Paula Spiridon, le recomandă giurgiuvenilor să fie atenți la modul de comercializare a produselor, să citească cu atenție etichetele de pe ambalaj și să sesizeze comisarilor orice abateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *