Giurgiu-Tribune

După ani de așteptare, medicii navetiști ai Spitalului Județean, pot beneficia de locuință în Giurgiu

De foarte mulți ani, la Giurgiu, s-a vorbit de o facilitate importantă ce trebuie acordată medicilor Spitalului Județean Giurgiu și nu numai…o locuință de serviciu.

Cum, până acum, nu a existat această posibilitate din partea autorităților, foarte multe cadre medicale, navetiste, au ales să plece de la Giurgiu, către spitale din localități care le putea oferi și o locuință sau către spitale cât mai apropiate de casă.

În cele din urmă, s-a ținut cont de doleanțele medicilor, iar în 2018, în municipiu, a început contrucția unui bloc ANL, cu locuințe destinate închirierii, pentru specialiștii din domeniul sănătăţii.

ANL (Agenția Națională pentru Locuințe) a recepționat anul trecut blocul din Giurgiu, care prevede 22 de locuințe: 8 garsoniere, 12 apartamente cu 2 camere și 2 apartamente cu 3 camere, iar amplasamentul se află pe b-dul București nr. 57.

Acum, locuințele pot fi închiriate, chiar în aceste zile, la Spitalul Județean Giurgiu, medicilor care fac naveta fiindu-le puse la dispoziție documentele necesare solicitării unui apartament sau a unei garsoniere, în blocul ANL, destinat specialiștilor din sănătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Giurgiu, până la această oră, există câteva cereri depuse care se află în analiză.

De precizat că, la unitatea spitalicească din Giurgiu, 80% din totalul medicilor fac naveta.

Visits4851 Visits 8 Visits 1726898

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *