După ce că suntem săraci, ne mai dăm și la gioale

De câteva zile, în Giurgiu, au fost montate, deocamdată, pe Tineretului, B-dul I.C. Brătianu și Petre Ghelmez, rasteluri pentru biciclete.

Așa prevede proiectul european de modernizare a străzilor, dar așa e și normal să fie, pentru că astfel de rastele se regăsesc în mai toate orașele europene.

Toate bune și frumoase, numai că, la câteva zile de la montarea acestora, au început să fie distruse și chiar furate.

În loc să ne fie drag că avem trotuare noi, piste de biciclete și locuri amenajate pentru parcarea bicicletelor și trotinetelor, unii giurgiuveni, certați cu legea și cu bunul simț fac tot ce le stă în putință să distrugă, pentru ca mai apoi să arate cu degetul că este orașul cum este.

Da, este un oraș sărac, în buget, dar mai este sărac și la capitolul mentalitate, spirit civic, puterea exemplului…adică este sărac în EDUCAȚIE, căci de aici nu se trage totul.

Cu toată sărăcia anunțată de primărie, proiectul care ne-ar mai putea scăpa de haitele pasionate de găinării este cel al motării camerelor de supraveghere de la un capăt al orașului, la altul. Un proiect care, în condițiile de față, ar face toți banii.

Ca fapt divers, dar deloc pe lângă subiect, vă mai spunem una tare

La primăria Giurgiu se înregistrează în fiacare zi petiții (vreo zece/zi), de la giurgiuveni, care locuiesc în zonele recent modernizate și care se plâng că ei nu mai au cum să urce cu mașinile, pentru a parca, pe trotuar, pentru că s-au înălțat bordurile și s-au amenajat piste pentru biciclete.

Deci, săraci, săraci, dar tare ne place să ne dăm la gioale.

GIOALE: Dicționare de argou: gioale s. f. pl. 1. picioare; glezne. 2. arșice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *