După cinci luni de insistențe, primarul Constantin Dumitru a reușit: La Florești-Stoenești, apa a revenit pe Sabar

Vești bune pentru locuitorii comunei Florești-Stoenești – Pe râul Sabar a revenit apa!

Este o reușită a primarului Constantin Dumitru, a echipei sale din primăria Florești-Stoenești și a locuitorilor, care timp de cinci luni s-au luptat cu autoritățile pentru a readuce lucrurile la normalitate.

Vă reamintim că, în luna iulie a acestui an râul Sabar a început să sece inexplicabil, până când nu a mai rămas nicio picătură de apă. De vină nu au fost schimbările climatice, nici canicula și nici alți factori naturali care să conducă către acest fenomen aparent inexplicabil, ci Programul de Îmbunătățiri Funciare al celor de la ANIF Dâmbovița care a secat pârâul prin folosirea excesivă a apei pentru irigații.

Protestele locuitorilor din Florești-Stoenești, adresele trimise către autoritățile responsabile și audiența primarului la ministrul Mediului, practic insistențele, au redat Sabarului ce-i al Sabarului.

O altă veste bună este aceea că, începând de luni, 20 noiembrie, primăria Florești-Stoenești, în parteneriat cu Apele Române încep curățirea albiei râului, pe care, de-a lungul anilor s-au depus tone de deșeuri. Primăria va asigura combustibilul necesar, iar Apele Române, utilajele. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *