Giurgiu-Tribune

Economia in vremea lu’ Dragnea sau sarba-n caruta

Programul economic al guvernului PSD, o piesa trista cantata dupa ureche,dar cu partitura-n fata ca ,,da bine” la romani.
Inventii ca, Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii sau Programele Nationale de Dezvoltare a Localitatilor reprezinta forme brutale de etatizare,centralizare si cheltuire discretionara a banului public.
Efectele pe termen scurt ale acestor ,,cadouri otravite” oferite de catre guvernul PSD localitatilor,sunt : Proiecte nefezabile si inoportune, lucrari dedicate, prost executate si care vor avea ca efecte pe temen lung, gauri bugetare si chemari repetate la sediul DNA ale protagonistilor.
Sumele defalcate pentru echlibrarea bugetelor si folosite in sectiunea de dezvoltare a bugetului fiecarei localitati,ar fi trebuit alocate pe un singur principiu, acela al contributivitatii.
Alocarea acestor sume pe alte principii,sau alocarea subiectiva ar trebui percepute,tratate si pedepsite ca si deturnare de fonduri,iar barterul pagubos ,,mi-ai dat voturi,iti dau bani” ar fi trebuit sa dispara complet din repertoriu.
Viramentul direct in conturile localitatilor in care isi au sediul,sau rezidenta fiscala, a cotelor defalcate din TVA si impozit pe venit,stabilite prin Legea Bugetului este solutia dezimplicarii totale a statului si primul pas spre descentralizare …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *