Elevii giurgiuveni interesați de o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române au consultat astăzi oferta educațională a instituțiilor de specialitate

Reprezentanții aviației militare din cadrul Forțelor Aeriene Române au fost prezenți azi la Giurgiu pentru a le vorbi elevilor despre cum visul de a deveni pilot poate deveni realitate. Oamenii aerului le-au vorbit elevilor despre magia și arta zborului și le-au oferit detalii despre oferta educațională a a Academiei  Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și a Şcoalii Militare  de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” 
Astăzi, 15 mai 2024, la Teatrul ”Tudor Vianu” reprezentanții aviației militare le-au vorbit liceenilor despre oportunitățile și posibilitățile oferite de o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române.
Elevii prezenți au primit detalii legate de oferta educaţională a învăţământului militar de aviaţie şi aspecte din viaţa piloţilor şi a militarilor din Forţele Aeriene, informaţii oferite de reprezentanţi ai Academiei Forţelor Aeriene, Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene şi de militari din cadrul bazelor aeriene.
Cei care doresc o carieră militară în domeniul aviaţiei pot susţine admiterea la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău.

Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” este o instituţie de învăţământ postliceal destinată formării iniţiale a maiștrilor militari și a subofiţerilor.

Şcoala face parte din structura unităţilor de învăţământ ale Statului Major al Forţelor Aeriene şi funcţionează în baza legislaţiei generale şi speciale, a actelor normative elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de Ministerul Apărării Naționale.

Admiterea în învăţământul postliceal din Ministerul Apărării Naționale se face prin concurs. Condiţiile de înscriere, modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere se reglementează prin ordine ale Ministerului Apărării Naționale şi metodologii elaborate în acest sens.

Și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” derulează procesul de recrutare în vederea angajării de soldați/gradați profesioniști în activitate
Cei ce doresc să urmeze cursurile acestei instituții sunt așteptați până pe 03.06.2024, la sediul academiei pentru detalii suplimentare, consiliere și înscriere.
𝐂𝐎𝐍𝐃𝐈𝐓̦𝐈𝐈𝐋𝐄 𝐌𝐈𝐍𝐈𝐌𝐄 DE 𝐑𝐄𝐂𝐑𝐔𝐓𝐀𝐑𝐄:
✅️cetățenie română și domiciliul stabil în România;
✅️să aibă vârsta cuprinsă între 18-45 de ani;
✅️să fie absolvent cel puțin a primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior (minim 10 clase);
✅️să nu facă parte din partide politice;
✅️să nu aibă antecedente penale;
✅️să fie declarat «Admis»/«Apt» la probele de selecţie.
Probele de selecție constau în:
– evaluarea psihologică;
– evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 2000 de metri);
– examinarea medicală.
Date de contact:
Telefon: 0268.423.421, interior 120
Intervalul orar: 08.00-14.00
Foto: Primăria Municipiului Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *