Elevii revin la cursuri miercuri, 19 aprilie. Lunile Mai și Iunie aduc noi zile libere

După vacanța prilejuită de sărbătorile Pascale, elevii revin la cursuri miercuri, 19 aprilie.

Pentru multe dintre școlile giurgiuvene vor urma activități dedicate programelor ”Școala alfel” și ”Săptămâna verde”, adică 5 zile în care elevii or desfățura activități extrașcolare în funcție de calendarul stabilit de fiecare unitate de învățământ în parte.

Elevii de clasa a 8-a se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională, motiv pentru care, aceștia vor încheia anul școlar mai devreme, pe 9 iunie. 

Potrivit structurii anului școlar în curs, Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie. Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.

De asemenea, elevii de clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 2 iunie, având în vedere că începe prima sesiune a Bacalaureatului 2023. Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se face în perioada 29 mai – 2 iunie, iar de pe 12 iunie încep probele ”orale”, adică cele de certificare a competențelor în limba română și la o limbă străină, dar și competențele digitale.

Ceilalți elevi vor intra în vacanța mare pe 16 iunie.

Pînă atunci, atât elevii, profesorii și angajații din sistemul bugetar vor mai avea parte de zile libere în lunile mai și iunie:

Mai

  • 1 mai – luni – Ziua Muncii

Iunie

  • 1 iunie – joi – Ziua Copilului
  • 4 iunie – duminică – Rusalii
  • 5 iunie – a doua zi de Rusalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *