Elevii vor circula gratuit doar pe baza carnetului de elev. Vezi AICI de când…

Elevii vor putea circula gratuit cu toate mijloacele de transport în comun din luna septembrie, odată cu începerea noului an școlar, a anunțat, luni, 20 ianuarie, Ministerul Educației.

Gratuitatea va fi valabilă și în cazul elevilor care fac naveta la și de la unitatea de învățământ către localitatea unde locuiesc.

”Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Decizia a fost prezentată după o întâlnire între reprezentanți ai Ministerului Educației, ministrul Dezvoltării, un secretar de stat din Transporturi și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța.

Reprezentanții Ministerului Educației au mai precizat că Legea Educației va fi modificată, prin Ordonanță de Urgență, după ce Curtea Constituțională a decis că decontarea pe “bază de abonament” este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Elevii din municipiul Giurgiu beneficiază deja de câțiva ani de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, însă la nivel de județ există și navetiști cărora, din lipsă de fonduri, li se decontează drumul cu întârziere sau chiar deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *