Emoții mari pentru peste 1.800 de elevi giurgiuveni. A început Evaluarea Națională

Azi, pentru 1860 de elevi giurgiuveni, care au absolvit clasa a 8-a, emoțiile sunt extrem de mari. Cot la cot cu ei, trăiesc sentimente intense și părinții, care își susțin copiii la primul mare examen important din viața lor.

Acum, odată cu startul examenelor la Evaluarea Națională se vor vedea, cu adevărat, rezultatele celor opt ani de școală, notele obținute fiind cele care vor reflecta seriozitatea cu care este tratat acest test al vieții.

La ora 9.00, de dimineață s-au deschid subiectele la Limba și Literatura Română, iar candidații au două ore timp de rezolvare. 

Proba la Matematică va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Ministerul Educației pune la dispoziția linia Televerde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *