Este oficial: De azi, comuna Malu este în carantină

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a semnat documentul potrivit căruia, începând de azi, 22 octombrie, ora 06.00, comuna Malu din județul Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile.

La Malu incidența cazurilor de coronavirus a trecut de 25/1000 de locuitori, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a cerut carantinarea localității.

Potrivit documentului aprobat de DSU, din localitatea Malu nu se poate ieși sau intra decât pe baza unor motive bine întemeiate, precizate într-o declarație pe proprie răspundere, sau, după caz, în baza unei adeverințe eliberate de angajator.

În intervalul orar 20.00-05.00 se pot deplasa în interirorul zonei carantinate doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.

De asemenea, nu pot tranzita zona carantinată persoanele care nu au domiciliul pe raza localității, staționarea fiind interzisă.

Sunt permise slujbele religioase doar în exteriorul lăcașelor de cult, iar căsătoriile se pot oficia în prezența a doar 8 persoane în interior și a 20 de persoane în exterior.

Sunt închise sălile de sport și de fitness, organizarea de evenimente private, spectacole concerte, orice alte evenimente culturale de divertisment.

Se închid restaurantele și barurile, salile de jocuri de noroc și se interzic aniversările și petrecerile private.

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care comercializează produse alimentare și nealimentare până la ora 18.00, cu excepția farmaciilor și a benzinăriilor, care pot avea program non-stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *