Evazioniștii în vizorul poliției

Evaziunea fiscal și spălarea banilor au făcut obiectul perchezițiilor ce au avut loc astăzi în mai multe județe printre care și Giurgiu. Aproximativ 100 de polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare, nu mai puțin de 28 de mandate de percheziție.

Potrivit autorităților de control, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție, ar fi înregistrat în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip „fantomă”.

Suspecții ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip „fantomă” în contul unor firme din Turcia.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.200.000 lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *