Eveniment special pentru comunitatea Florești-Stoenești

Sâmbătă, 05 noiembrie, în localitatea Florești-Stoenești, județul Giurgiu a avut loc un eveniment important.

Profesorii Elena și Corneliu State au lansat cartea ”„NEÎNFRICAȚII-Călător prin țara mea”- o apariție care descrierea celor trei expediții ”Cutezătorii” la care au participat 38 membrii de la Școala Nr. 2 Stoenești.

Cartea este plină de aventuri, legende, obiceiuri locale, tradiții, istoricul unor localități din traseu, numeroase fotografii, iar gândul îi poartă pe cititori spre rememorarea unor evenimente petrecute acum peste 40 de ani. Toate aceste amintiri au fost redate cu multă strădanie, tragere de inimă, melancolie și o dorință nemărginită de a arăta celor tineri ce însemna cu mulți ani în urmă turismul montan.

Cartea „NEÎNFRICAȚII-Călător prin țara mea” a văzut lumina tiparului pe 03 noiembrie, la Editura SUD, din Bolintin Vale, iar sâmbătă 05 noiembrie a ajuns la primii cititori în cadrul evenimentului de lansare găzduit de Sala de Festivități a primăriei Florești-Stoenești, primarul localității, Constantin Dumitru fiind unul dintre cei care au avut bucuria să participe la aceste momente speciale.

Lansarea unei cărți este un eveniment special în viața unei comunități speciale, așa cum este comuna Florești-Stoenești.
Mulțumim autorilor,  familia de dascăli Elena și Corneliu State!
Mulțumim editurii ,,Sud” și reprezentanților acesteia, profesorii Ștefan Crudu și Vasile Grigore !
Mulțumim cadrelor didactice de la școala Stoenești și personal doamnei director Geanina Mehedințu !
Și nu în ultimul rând, le mulțumim,,Neînfricaților”, expediționari și eroi ai cărții.” – a precizat primarul Constantin Dumitru

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *