Exerciții demonstrative cu elevii din Bolintin Vale pentru prevenirea consumului de droguri

Peste 600 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale au avut azi parte de o experiență inedită.

Polițiști, reprezentanți antidrog și lucrători vamali specializați în depistarea drogurilor la graniță au venit în fața copiilor, într-o acțiune preventivă și informativă despre cum prevenirea consumului de droguri.

Polițiștii Serviciului Rutier au prezentat aparatul drugtest din dotare, precum și legislația referitoare la consumul substanțelor interzise de către conducătorii auto, dar și aparatul alcooltest.

Vameșii au venit însoțiți de câinii special antrenați în depistarea drogurilor, tutunului și a sumelor de bani, în timp ce reprezentantul Centrului Antidrog a organizat exerciții demonstrative cu elevii, folosind ochelari care induc starea specifică consumului de droguri și alcool.

Scopul acestei activități a fost conștientizarea pericolului la care se expun tinerii care aleg să consume droguri sau alcool, precum și efectele negative pe care aceste substanțe le au asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *