Explicații ale Inspectoratului Școlar Giurgiu cu privire la elevii care nu au susținut Evaluarea Națională

Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Giurgiu, 20230616 – Inscrisi EN 2023.pdf – Google Drive, 423 de elevi nu s-au înscris la Evaluarea Națională. 

Mulți s-au întrebat din ce cauză, motiv pentru care am primit lămuriri din partea purtătorului de cuvânt al ISJ Giurgiu, insp. Georgeta Stănescu:

La nivelul judetului Giurgiu, din totalul elevilor care nu s-au prezentat la evaluare, 108 absolvenți ai clasei a VIII-a nu s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Aceștia își pot continua studiile în clasa a IX-a, la învățământul profesional, la fel ca și elevii care promovează examenele de încheiere a situației școlare ( ne referim la elevii cu situația școlară neîncheiată la finalul anului școlar 2022-2023) sau examenele de corigență.

163 de elevi sunt corigenti și 176 au situația școlară neîncheiată ( elevi cu număr mare de absențe sau care au plecat cu părinții în străinătate).

67 de elevi se află în situația de repetenție și se pot reînscrie în clasa a VIII-a, în anul școlar următor.”

Așadar, cum Evaluarea Națională nu se poate susține decât într-o sesiune, elevii care au terminat clasa a 8-a pot opta pentru învățământul profesional, unde sunt suficiente locuri, dar și nemeroase avantaje oferite de agentii economici parteneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *