Explozie în atelierul Liceului Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin Vale

Explozie în atelierul Liceului Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” din orașul Bolintin Vale. Aceasta s-a produs ieri după-amiază, în timpul orei, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice și patru elevi. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

 

Doi dintre elevi și cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la fața locului.

 

Ulterior au fost transportați la spital un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul brațului drept, la membrele inferioare și la față și unul de 17 ani, cu arsuri la brațul stâng.

 

Atelierul în care s-a produs explozia se află într-o clădire separată de corpul liceului și nu a fost necesară evacuarea celorlalți elevi.

 

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o descarcerare și două ambulanțe SAJ.

 

Cel mai probabil explozia s-a produs în urma unor operațiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecționat din fibră de sticlă, vopsită, în urma unor acumulări de gaze în interiorul acestuia.

UPDATE

Clădirea în care funcționează atelierul este veche, nu a suferit modificări structurale și din acest motiv nu se supune autorizării ISU.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *