Explozie pe strada Soarelui din Giurgiu

Trei peroane au fost transportate la spital, cu arsuri la nivelul feței și membrelor  în urma unei explozii ce s-a produs într-o gospodărie, ieri seara, aproape de miezul nopții pe strada Soarelui din Giurgiu. Cel mai probabil, cauza ar fi o acumulăre de gaze, în momentul în care una dintre persoanele rănite a pornit aerul condiționat.

Din fericire,  explozia de ieri noapte de pe strada Soarelui din Giurgiu nu a fost urmată de incendiu, iar locuința nu era racordată la rețeaua de gaze, butelia folosită în casa respectivă fiind găsită închisă.

Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, au intervenit cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanță SMURD și două SAJ.

Peentru că locuința vecină era racordată la rețea a fost solicitată și prezența unei echipe de la furnizorul de gaze pentru a efectua verificări,  În urma măsurătorilor efectuate, valorile de detecție au fost normale.

Persoanele implicate, două femei, în vârstă de 41 și 64 de ani și un bărbat, de 29 de ani, au fost transportate la spital, cu arsuri la nivelul feței și membrelor.

În urma exploziei, au fost afectate două camere și holul locuinței.   Cel mai probabil explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, în momentul în care una dintre persoanele rănite a pornit aerul condiționat.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, iar cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Este foarte important ca cetățenii să cunoască și să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile:

✔️ dacă simțiți miros de gaz metan în casă, aerisiți imediat locuința, prin deschiderea geamurilor și a ușilor;
✔️ opriţi imediat alimentarea cu gaz sau închideţi butelia;
✔️nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
✔️ nu folosiți aparatura electronică și electrocasnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *