Faceti loc ! Faceti loc !PNL….

Ultimul sondaj dat publicitatii , efectuat de Biroul Pentru Cercetari Sociale , plaseaza Partidul National Liberal pe primul loc in optiunile de vot ale romanilor .
Sondajul efectuat pe un esantion reprezentativ si avand o marja de eroare de plus-minus 1,5%  plaseaza PNL-ul cu aproape doua procente deasupra PSD-ului si cu un scor  dublu fata de cel al aliantei USR-PLUS .
Deasemenea este foarte interesant faptul ca 49% dintre romanii cu drept de vot isi manifesta intentia de a vota la alegerile pentru Parlamentul Europeean ce vor avea loc pe 26 mai , conform cercetarii sociologice mai sus amintite .
Prezenta la vot a aproape 9 miioane de romani (49% din 18 milioane cati sunt inscrisi pe listele permanente) reliefeaza clar doua lucruri :
1. Romanii sunt nerabdaturi sa aplice o corectie prin vot PSD-ului , lui Liviu Dragnea si guvernului Dancila .
2. Includerea in listele de candidati a unor personaje pitoresti gen Rares Bogdan , sau ( intr-o oarecare masura) Traian Basescu creeaza premiza prezentei marite la vot

Plecand de la certitudinea ca peste 4 milioane de romani sunt plecati din tara si raportand cifra de 9 milioane (romani potential prezenti la urne) la 14 milioane (romani cu drept de vot ramasi in tara) descoperim ca prezenta corecta la scrutinul din 26 mai poate fi de 64% .
O astfel de prezenta ar modifica esential esichierul politic romanesc , iar perdantul principal ar fi PSD-ul .
Cele peste un milion patru sute de mii de semnaturi stranse din toata Romania si depuse ieri de catre reprezentantii PNL la Biroul Electoral Central sunt inca o dovada a potentialului enorm si a trendului ascendent pe care se afla acest partid .

28.03.2019
Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *