2.500 de porții de fasole cu cârnați acompaniate de vin fiert au fost pregătite de municipalitate, ci ajutorul sponsorilor generoși, pentru Ziua Națională a României.
Succesul inițiativei a fost asigurat. Dovadă, cozile uriașe care s-au format pentru prânzul tradițional, imediat după terminarea paradei.
Giurgiuveni, cu mic cu mare s-au înfruptat din porțiile generoase de fasole cu cârnați, iar vinul fiert a fost numai bun, având în vedere că s-a tremurat ceva pe timpul defilării.
Tradiționala masă de 1 Decembrie a fost acompaniată de Ansamblul Flocloric ”Doina Dunării”, formațiile de dansuri populare ”Românașul” și ”Plaiuri Vlăscene”, alături de interpreții: Adelina Găujeneanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Mihaela Băbaru, Selena Mărgean, Alexia Stănică, Ioana Lărgeanu, Iulian Urlea și Daniel Sima. Dirijor, Ion Iavnovici.