Fermierii bulgari paralizează, din nou, traficul la frontieră

UPDATE -ORA 13; Traficul s-a reluat pe ambele sensuri

Începând cu orele 10.00, traficul prin punctul de trecere este din nou oprit pe ambele sensuri din cauza acțiunilor de protest ale fermierilor din Bulgaria, în imediata apropriere a incintei P.T.F. Ruse. Și ieri,  începând cu ora 10.00 fermierii bulgari au protestat, blocând circulația în 5 puncte de frontieră bulgare . La Giurgiu, tirurile au așteptat mai bine de 3 ore pentru a tranzita frontiera cu Bulgaria .

Traficul la frontiera Giurgiu – Ruse a fost complet înghețat și astăzi, începând cu ora 10.00. Mai multe echipaje de poliție ghidează cetățenii spre rute ocolitoare. Traficul la frontieră a fost blocat și ieri , iar pe partea româna s-a format o coloana uriașă de tiruri. La fel se întâmplă și acum. Autotrenurile s-au adunat din nou pe kilometri de drum .Astăzi, în a 2-a zi de protest, fermierii au venit din nou cu utilajele folosite în agricultură și chiar au vărsat laptele dintr-o cisternă pentru a sublinia prețul derizoriu pe care acest aliment îare în țara vecină.
Protestatarii sunt nemulțumiți de taxele crescute pentru producția lor, precum și de cerealele care vin din Ucraina la un preț mult mai mic, obligându-i să vândă sub prețul pieței.

Fermierii bulgari spun ca protestele vor fi intensifice în fiecare zi, în afara de weekend-uri, până când guvernul Bulgar va găsi o soluție care să le convină .

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile și semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *