Fermierii din Hotarele, interesați de noua sesiune de proiecte europene

Azi, 17 iunie, în comuna Hotarele a avut loc o întâlnire organizată de Direcția Agricolă Giurgiu, la care au participat fermieri, persoane interesate de noua sesiune de proiecte europene agricole și neagricole, reprezentanți ai Consiliului Județean.

Invitat a fost secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan care a venit însoțit de unul dintre specialiștii pe proiecte europene de la Ministerul Agriculturii, Andreea Agrigoroaei.

Aceasta a precizat că, deși este încă devreme, aceste consultări sunt extrem de utile pentru că unele proiecte necesită construcții-montaj, avize de mediu, proceduri care duc la o perioadă lungă de implementare.

Comuna Hotarele, dar și localitățile învecinate sunt constituite într-un GAL ( Grup de Acțiune Locală) care le permite accesarea de fonduri europene, însă este nevoie să se asocieze și într-un FLAG pentru a accesa proiecte pe pescuit, având în vedere că zona Hotarele este vestită pentru acest tip de activitate.

”” A fost o discuție destul de aplicată, iar oaspeții au fost plăcut surprinși de faptul că oamenii știau de aceste proiecte și au venit bine pregătiți. Noi, la nivel de zonă avem un GAL  și un interes destul de mare din partea fermierilor pentru aceste proiecte europene și noile sesiuni de finanțare.

Sunt sigur că o să găsesc înțelegere la colegii mei primari să continuăm cu acest GAL și chiar să înființăm un FLAG pentru proiectele pe pescuit.”primarul comunei Hotarele, Silvian Manea.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan a apreciat gradul ridicat de cunoastere al tinerilor fermieri față de problemele existente, dar și al cerințelor necesare accesării acestor proiecte, chiar dacă nu s-a arătata deloc satisfăcut de gradul de atragere a proiectelor europene în județul Giurgiu atât la GAL-uri, cât și la FLAG-uri, pe sesiunea anterioară.

Din acest motiv, Gheorghe Ștefan nu a ezitat să-și ofere sprijinul atunci când i se va cere.

Vă rog să găsiți, în continuare, în mine, un sprijin atât în ceea ce privește impulsionarea autorităților județene în domeniul agriculturii, cât și coagularea dumneavoastră ca tineri fermieri și persoane interesate în dezvoltarea agriculturii și într-o activitate cu specific agricol.” secr. de stat. Min. Agriculturii, Ghoerghe Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *