“Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” Voluntari giurgiuveni vor participa la o actiune de ecologizare a fluviului

În fiecare an, pe 29 iunie, țările dunărene serbează Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia în Bulgaria.

În acest an, tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea este “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” (“Get active for a safer Danube!”), promovând astfel solidaritatea între popoarele care împart această resursă comună, în ciuda diferențelor de culturi și istorii.

La Giurgiu,aceasta zi va fi sarbatorita prin actiuni ample de ecologizare, dar si un concurs de innot devenit deja traditie.

Sâmbătă, 29 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, începând cu ora 9,00, sute de voluntari giurgiuveni vor participa la o actiune de igienizare a malurilor Dunării. Obiectivele care vor beneficia de ecologizare sunt zonele cele mai frecventate pe Dunare.

Anul acesta, de Ziua Internaționala a Dunării, Asociația ”Prietenii de lângă tine” ii are parteneri la colectarea deșeurilor și pe membrii de Asociației ”Mai Mult Verde”

Pe lângă acțiunea de ecologizare, Proiectul “PrieteniiDunării“ înseamnă campanii de educație ecologică și un concurs de înot devenit deja, tradiție .

Prin aceste activități, Asociația „Prietenii de lăngă tine” continuă tradiția începută în 2014 (în calitate de inițiator și organizator „Lets do it, Danube!” ) de conștientizare a importanței fluviului Dunărea pentru comunitate.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *