Florești-Stoenești: Sabarul este ,,UCIS” de programul de îmbunătățiri funciare al celor de la ANIF Dâmbovița

La jumătatea lunii iulie a acestui an, primarul localității Florești Stoenești din județul Giurgiu trăgea un semnal de alarmă cu privire la râul Sabar, care a secat inexplicabil.

Erau semnale că se petrece ceva necurat cu râul care nu a ajuns niciodată la o asemenea cotă scăzută, iar vina nu poate fi dată pe secetă, anomalia constând în faptul că râul a încetat să mai curgă, devenind o apă stătătoare.

De la momentul constatării, primarul Constantin Dumitru a pornit propria investigație și a pornit pe firul râului pentru a depista cauza secării râului Sabar.

Înarmat cu dovezi video și foto, a trimis adrese către Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului, care au fost înștiințate că undeva, în amonte, cineva a deviat sau a secat pârâul prin folosirea excesivă a apei pentru irigații.

VIDEO!!!!

 

De asemenea, a adresat scrisori Agenției pentru Protecția Mediului Giurgiu și Inspectoratului pentru Disciplină în Construcții Dâmbovița, pentru a afla dacă lucrările de îmbunătățiri funciare derulate în județul Dâmbovița și care reduc până aproape de zero debitul Sabarului în aval sunt autorizate și au avut la autorizare un studiu de impact asupra mediului înconjurător.

În urma adreselor trimise, în urmă cu câteva ore s-a transmis un răspuns din partea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Dâmbovița prin care anunță că își propun să irige 24.000 de hectare de teren agricol creând, astfel, un dezastru ecologic, priun secarea Sabarului.

Primarul localității Florești-Stoenești, Constantin Dumitru declară că, prin programul de irigare a ANIF Dâmbovița, Sabarul este ,,UCIS”, iar acest dezastru nu poate fi lăsat să continue.

Constantin Dumitru spune că deja a fost informată Organizația Internațională Greenpeace România, specializată în protejarea și conservarea mediului înconjurător, iar în cursul acestei săptămâni se va solicita o audiență la ministrul mediului .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *