Florești-Stoenești: triajul pacienților se face în cortul din fața Centrului Medical de Permanență și, mai nou, în containerul adus special în acest scop

Zona de nord a județului Giurgiu este în această perioadă atent supravegheată de autorități, cunoscut fiind faptul că aici, numărul persoanelor care au revenit în țară din zone “galbene” este mai ridicat. Medicii fac apel la responsabilitatea cetățenilor și îndeamnă la respectarea recomandărilor specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise. Centrul Medical  de Permanență din cea mai mare comună din județ, Florești-Stoenești, funcționează într-o cladire modernă, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, iar consultațiile telefonice se acordă apelând numărul 0246258259.

La Centrul Medical  de Permanență din cea mai mare comună din județ, Florești-Stoenești,  triajul pacienților se face în cortul din fața clădirii  și mai nou, în containerul adus special .

Centrul funcționează într-o cladire modernă, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7 ,având 7 medici și 7 asistente medicale și este dotat cu ventilator, ecograf, electrocardiograf și defibrilator.

Într-o postare pe pagina sa de facebook,  unul dintre medicii Centrului de Permanență din Florești-Stoenești, Mihaela Paraschiv atrage atenția asupra faptului că fiecare pacient este un potențial infectat cu SARS-Cov-2 sau 2019-nCoV, și dă asigurări că fieecare caz în parte va fi manageriat conform protocoalelor : ” Ne aflam in faza epidemica de transmitere comunitara extinsa,deci fiecare pacient trebuie privit ca potential infectat cu SARS-Cov-2 sau 2019-nCoV. Cu totii am auzit prin diferite mijloace aceasta fraza! Am postat pentru ca vreau sa trecem impreuna cu cat mai putine evenimente personale si comunitare legate de boala provocata de acest virus. Trebuie sa respectam masurile de distantare sociala! Doar asa ne protejam noi si mai ales persoanele apropiate,poate mai sensibile !Am admirat in aceste zile opinia publica,simtul civic al dumneavoastra atunci cand ne-ati semnalat ca avem persoane care au revenit in tara din zone “galbene”.Fiecare caz a fost luat in evidenta ,monitorizat pana la iesirea din autoizolare sau este inca monitorizat.Daca unul dintre noi devine pozitiv nu cred ca e corect sa fie blamat,pus la zid! Fiecare caz in parte va fi manageriat conform protocoalelor! Nu este deontologic sa nominalizam persoane pe aceasta retea de socializare! Eu si colegii mei suntem la cabinet sau in centrul de permanenta! Sunteti pacientii nostri! Incercam sa acordam consultatii telefonic,prin mesaje!Poate nu reusim sa raspundem imediat,dar raspundem! Acolo unde se impune,cu programare telefonica am venit la domiciliul dumneavoastra! La Centrul de permanenta facem triaj si incercam sa evitam contactul direct,daca se poate! Daca nu ,va consultam si incercam sa gasim cea mai buna solutie pentru fiecare caz in parte,adaptat la momentul actual!”

https://www.facebook.com/mihaela.paraschiv.566

Autoritatile locale si antreprenori voluntari sprijină personalul medical din Centrul de Permanență, iar  pentru siguranța pacientilor, medicul Mihaela Paraschiv cere imperios respectarea circuitelor ! Numarul de telefon al Centrului de Permanență din Florești-Stoenești este 0246258259.

‘Ne organizam! Pentru siguranta pacientilor,a noastra (personal medical)si a intregii comunitati, trebuie sa respectam circuitele! Incercati sa solicitati consultatii telefonice la medicul de familie sau la centrul de permanenta(0246258259). Daca veniti direct la centrul de permanenta respectati indicatiile personalului medical. Nu ne panicam! Incercam sa reducem riscul de raspandire a infectiei Covid-19! Autoritatile locale si antreprenori voluntari sprijina personalul medical din centrul de permanenta! Va multumim!’ a mai scris medicul Mihaela Paraschiv.

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *