Închiderea Restaurantului Perla și a market-ului SUPECO au fost doar începutul descoperirilor dezastruoase ale comisarilor de la ANPC, în Giurgiu.
Joi, 25 august, zeci de comisari au descins în restaurantele giurgiuvene, în shaormerii, market-uri, fabrici de pâine și magazine alimentare, iar ceea ce s-a descoperit depășește orice limită a bunului simț.
Carcalaci, mizerie, produse vechi, frigidere insalubre…focare de infecție…o jignire la adresa consumatorilor, care merg pe încredere când vine vorba de alimentele pe care le pun pe masă.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu și directorul general ANPC, Paul Anghel au postat pe facebook dezastrul de la Giurgiu, imagini și fotografii mai mult decât concludente cu jegul din unitățile de alimentație verificate.
(2) horia constantinescu – Rezultatele căutării | Facebook
Astfel, potrivit președintelui ANPC, 45 de acțiuni de control au avut loc în Giurgiu, în urma cărora s-au aplicat amenzi de peste 8 miliarde lei, 24 de activități au fost oprite, iar pentru 10 locații s-a propus suspendarea activității până la 6 luni.
Așadar, în Giurgiu, aproape nimic nu este sigur când vine vorba de alimentație.
Așteptăm un punct de vedere al Prefecturii Giurgiu, al Comisariatului Pentru Protecția Consumatorului Giurgiu, dar mai ales, așteptăm un răspuns la întrebarea ”Cum de s-au permis aceste abateri grave și cine a închis ochii în fața comercianților care și-au bătut joc de giurgiuveni ani la rând?”.
Din punctul meu de vedere, cei ce au avut atribuții de verificare și control ar trebui sa plece din proprie inițiativa dacă au un minim de bun simt.
Oricum, eu nu voi mai întra niciodată în asemenea unitati: Perla, La grecu, Supeco, etc.
Care sunt magazinele amendate si inchise
Pleacă ai noștri,vine ai noștri, noi rămânem…………
.
Au închis ochii ca și au luat dreptul.Nu I am văzut niciodată în control în Giurgiu.
Toți patroni de localuri se comporta discreționar. În restaurante, dacă obiectezi ceva, nu mai ești servit și nici primit în locație. Nimeni nu-ți face dreptate!