Forța vine din Nord

Scrutinul de duminică a demonstrat inca o dată, dacă mai era nevoie, că nordul județului Giurgiu este cel care dă forță și consistență Partidului Național Liberal .
Rezultatele obținute de către președintele Klaus Iohannis și de Partidul Național Liberal în localitățile Bolintin-Deal, Săbăreni, Cosoba, Joița, Bolintin-Vale, Ogrezeni, Florești-Stoenești, Ulmi, Grădinari, Adunații-Copăceni, Mihăilești, Herești, Valea-Dragului, Crevedia-Mare și Călugăreni, toate localități din nordul extrem și din centrul județului, conduc către o singură idee.
Aceea că forța și valoarea liberalismului giurgiuvean vin din nordul și într-o oarecare masură din  centrul județului.
N-am să trec peste rezultatele excelente obținute de liberalii din Gogoșari. Calitatea și valoarea primarului de aici sunt de necontestat, dar rezultatul pozitiv singular în sudul județului pune în evidență acea excepție care confirmă regula și realitatea….
Regulă și realitate profund ancorate în social-democrația de cumetrie inventată si impusă de Bădălău și compania .
Rezultatele obținute de Partidul Național Liberal, la Giurgiu, în cele trei scrutinuri de alegeri desfășurate în acest an, evidențiază două lucruri :

-Trendul ascendent al PNL Giurgiu de când la  conducerea filialei se află europarlamentarul Dan Motreanu.Președintele Motreanu a preluat organizația de la umilitorul 11% obținut la parlamentarele din decembrie 2016 și l-a condus până la procentul de 45 %,procent obținut duminică în turul al ll-lea al alegerilor prezidențiale.

-Profunda polarizare a electoratului giurgiuvean; preponderent de dreapta in nordul județului și eminamente pesedist in sud .

Plecând de la aceste premise, este cât se poate de clar că atu-urile filialei giurgiuvene a PNL sunt reprezentate de președintele Dan Motreanu și de organizațiile aducătoare de voturi din nordul județului .
Creșterea PNL Giurgiu și victoria acestui partid în alegerile locale și în cele parlamentare de anul viitor sunt strâns legate de păstrarea lui Dan Motreanu în functia de președinte și de cooptarea in structurile de conducere și de decizie ale filialei a mai multor lideri din organizațiile care au obținut scoruri pozitive la alegerile din acest an.
Pe scurt, se impune promovarea în structurile  de decizie ale filialei doar pe baza a două principii ;
Un principiu al valorii intrinseci si unul  al meritocrației.
Nimic nu este conjunctural.
Votul dat președintelui Iohannis in cele două tururi de alegeri in localitățile din nordul județului Giurgiu i se datoreaza în cea mai mare măsura președintelui, dar nu putem și nu se cuvine să trecem cu vederea lupta, capacitatea de organizare și efortul depus de liderii si de membrii organizațiilor învingătoare .

P.S
Toată stima și pentru truditorii liberali din celelalte localitați din județ, unde din păcate nu am câștigat, dar în politică și în viață în general ,, The winner takes it all”.

Romania Normală

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *