Fost agent de poliție condamnat definitiv la închisoare cu executare

Curtea de Apel București a dispus condamnarea la închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, a doi inculpați, dintre care un agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu. Este vorba despre un agent de poliție acuzat că ar fi comis un lanț de infracțiuni. Mai exact, omul legii este acuzat că a comis infacțiuni  de luare de mită,trafic de influență și fals intelectual.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu au administrat probatoriul în baza delegării procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Astfel, poliţistul  a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare, în regim privativ de libertate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, 3 infracțiuni de trafic de influență și a unei infracțiuni de fals intelectual iar persoana fără calitate specială a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani și 5 luni de închisoare, în regim privativ de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, uz de fals și delapidare în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2017-2018, inculpatul în calitate de ajutor șef post poliție, a pretins și primit sume de bani sau foloase necuvenite, de la mai multe persoane, în vederea instrumentării în mod favorabil a unor dosare penale, constatări ale unor fapte penale/contravenționale și pentru a intervenii pe lângă funcţionari publici, pentru eliberarea în regim de urgență a unor documente ori pentru neaplicarea unor sancțiuni contravenționale la regimul rutier, unor terțe persoane.

De asemenea, fiind desemnat să soluționeze o sesizare privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, polițistul a pretins foloase necuvenite și ulterior a primit o sumă de bani de la autorul infracțiunii, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Totodată, acesta a întocmit un proces-verbal de constatare și sancționare a unei presupuse contravenții săvârșită de către persoana care a sesizat infracțiunea de furt la numărul de urgență 112, în care a atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că aceasta a alertat în mod nejustificat organele de poliție.

Din cercetări a mai rezultat că fostul agent de poliție a primit suma de 400 de lei, de la o inculpată, pentru ca acesta să-și exercite influența asupra unor cadre medicale, în scopul de a obține eliberarea unei fișe medicale, fără prezenta inculpatei la examinările medicale, aceasta utilizând ulterior fișa medicală falsificată pentru preschimbarea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu.Hotărârea este definitivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *