Giurgiu-Tribune

Garaje noi pentru autospecialele ISU Giurgiu

În curând, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu va avea un spațiu nou destinat autospecialelor din dotare, construit la sediul din Str. Uzinei nr. 48 din Municipiul Giurgiu.

Este vorba de un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi are o valoare de peste 5 milioane de euro, obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră. 

Prin implementarea proiectului, Consiliul Judeţean Giurgiu a finanțat în curtea Detaşamentului de pompieri Giurgiu, din strada Uzinei, nr. 48, o investiţie cu denumirea „Bază tehnico-materială pentru creşterea vitezei de răspuns în situaţii de urgenţă” care va cuprinde: garaj pentru autospeciale, staţie ITP, atelier pentru întreţinere şi reparaţii dotat corespunzător, spaţii de simulare a condiţiilor de intervenţie pentru antrenamentul servanţilor şi al paramedicilor, vestiare, grupuri sociale, spaţii administrative.

Realizarea obiectivului va conduce la reducerea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă, creşterea duratei de viaţă a autospecialelor de intervenţii, reducerea cheltuielilor cu întreţinerea şi reparaţia autospecialelor.
Investiţia va putea fi folosită de cele şapte subunităţi de intervenţie din zona de competenţă a judeţului Giurgiu şi personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu, precum şi de instituţiile partenere din România şi Bulgaria.

Totodată, vor fi achiziţionate, printre altele, şi un atelier mobil pentru întreţinere şi reparaţii autospeciale, autospeciale/echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă iar partenerul bulgar va realiza o investiţie constând în reabilitarea a patru corpuri de clădire aparţinând primei staţii de pompieri din Ruse.

Visits433 Visits 7 Visits 430333

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *