Gata! Vine iarna! Cod galben de azi până joi, la ora 10.00

După temperaturile de primăvară vine viscolul. Meteorologii anunţă că de miercuri, 5 februarie, vremea se va răci accentuat, temperatura aerului va scădea continuu, de la valori de 4…5 grade în dimineaţa zilei de miercuri până în jurul a -2 grade în noaptea de miercuri spre joi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben, valabilă de miercuri, de la ora 8.00, şi până joi, la ora 10.00. Vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, Moldova şi local în Muntenia şi Dobrogea

În a doua parte a zilei de miercuri şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, iar rafalele vor depăşi 55…60 km/h.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 5 februarie, vremea se va menţine închisă în regiunile sudice, estice şi centrale, unde se vor semnala precipitaţii, în general, moderate cantitativ.

La Giurgiu, temporar se vor semnala precipitaţii, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.   Joi vom avea parte de încă o zi de iarnă. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a ţării şi pe arii restrânse, temporar, vor fi precipitaţii. Va ninge la munte, în nord, nord-est şi centru, în sud-est vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va avea intensificări la munte, unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse şi în est şi sud-est. Conform ANM, temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 şi 1 grad. 

Giourgiuvenii vor ve o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *