Ghicitul in batista- Cea mai “la moda” metoda de inselaciune

O nouă modalitate de înșelăciune face noi victime. Este vorba despre „ghicitui în batistă“, metoda care vizeaza în general, persoanele de sex feminin și tinerii, după ce „ghicitoarele” declară că pot rezolva anumite probleme personale, prin săvârșirea unor ritualuri.

O noua modalitate de inselaciune devine tot mai populara . Este vorba despre metoda ghicitului in batista . Si la Giurgiu a fost semnalat un asemenea caz.
Ghicitoarele, sunt femei de etnie romă si isi abordeaza victimele pe strada promitand ca le rezolva problemele amoroasem, ori de sanatate.
Victimelor , cel mai adesea femei sau tineri, le sunt solicitate bijuterii , pe care asa-zisele ghicitoare “le împachetează într-o batistă, iar în cele din urmă, profitând de neatenția acestora, substituie batista cu una identică, ce conține pietriele, sau alte obiecte fără valoare.
După efectuarea “ritualului”, pagubitii sunt sfătuiti să nu deschidă batista până la o dată ulterioară, pentru ca “vraja” să aibă efect.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înșelăciuni, polițiștii giurgiuveni vă recomandă respectarea următoarelor sfaturi:
• Spuneți NU oricăror practici de ghicire a viitorului sau descântec și nu puneți de bunăvoie la dispoziția unor persoane necunoscute bunurile dumneavoastră de valoare!
• Nu apelați la „serviciile“ așa ziselor ghicitoare, nu vă lăsați acostați de astfel de persoane și să nu încredințați banii sau bijuteriile ghicitoarelor, chiar dacă pretind că le vor înapoia.
• Dacă ați fost victima infracțiunii de înșelăciune, apelați numărul de urgență 112, imediat după constatarea situației în care vă aflați, și furnizați polițiștilor toate datele care ar putea conduce la identificarea acestora și recuperarea pagubei suferite.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *