Giurgiu, cel mai nevizitat județ în 2020

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, peste un milion de turiști au fost anul trecut în Județul Constanța.

Constanţa a fost cel mai vizitat judeţ în 2020, Braşovul urcă pe doi, iar Capitala coboară pe locul trei.

La polul opus, cele mai puţin vizitate judeţe în 2020 au fost Giurgiu, cu doar 5.700 de turişti sosiţi, Teleorman, cu 6.500 de turişti, şi Călăraşi, 9.900 de turişti.

Este pri­mul an în care Constanţa reuşeşte să atragă cei mai mulţi turişti, concurând cu Braşovul şi Bucureştiul în ultimii ani.

În ultimii ani, Capitala a fost cea mai vizitată de către turişti, dar pandemia a schimbat acest lucru, astfel că în 2020 au reuşit să ajungă doar 560.000 de turişti în Bucureşti.

 

 

 

 

 

 

Constanţa, Braşovul şi Bucureştiul s-au lup­tat în ultimii ani în ceea ce priveşte pri­mele poziţii în clasamentul celor mai vizitate ju­deţe, dar Bucureştiul câştiga detaşat, având chiar şi peste 2 milioane de turişti, pe când Braşovul şi Constanţa înregistrau cu un mi­lion de turişti mai puţin.

 

Pandemia a schimbat lucrurile, astfel că judeţul de la malul mării deşi a înregistrat mai puţini turişti faţă de 2019, când au sosit circa 1,3 milioane turişti, a reuşit anul trecut să se situeze pe prima poziţie în clasamentul celor mai vizitate judeţe.

 

România are doar 36 de hoteluri de cinci stele, cu două mai multe faţă de anul anterior, iar aproape jumătate dintre acestea se află în Bucureşti şi Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *