Giurgiu, în coada clasamentului național la obținerea permisului de conducere

Potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Giurgiu nu se află pe primele locuri, în topul județelor din țară în care permisul de conducere se obține ușor. Din contră, după cum arată cea mai recentă statistică, județul Giurgiu este la coada clasamentului național în ceea ce privește procentele de promovabilitate atât la sală, cât și la traseu.

Există și mai multe explicații care pot sta la baza numărului mic de candidați care promovează examenul auto. Acestea sunt oferite atît de polițiști, cât și de către școlile de șoferi: contextul pandemic, distanța mare de timp dintre proba teoretică și cea practică, numărul mic de examinatori , dar și faptul că foarte mulți dintre cei care vor să devină șoferi vin nepregătiți la examene.

La Giurgiu, dar și în alte județe, cei mai mulți dintre candidați plătesc ore suplimentare la școlile de șoferi pe care le efectuează cu puțin timp înaintea examenului de traseu, sau opresc câteva ore din cele inițiale pentru a mai exersa la punctele slabe.

Legea din România arată că o persoană este obligată să termine școala de șoferi înainte de a se înscrie la examenul pentru obținerea permisului de conducere, așa că, dacă  în cazul teoriei, candidatul poate să mai învețe până la ziua examenului, în cazul probei practice, șansele acestuia sunt imposibile, având în vedere că nu are voie să se urce la volan decât în cazul în care va mai achita ore suplimentare.

În anul 2020, doar 34% din cei 330.000 de elevi înscriși pentru prima dată la proba practică, au reușit să promoveze examenul practic, după cum se arată în datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule.

Chiar și în aceste condiții, anul trecut, în România erau 8.065.860 de deținători ai permisului de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *