Giurgiu, primul oras – patinoar in aer liber

Poleiul a pus stapanire pe strazile din municipiul Giurgiu. Carosabilul , dar si trotuarele, inclusiv cele care apartin domeniului public, reprezinta un real pericol atat pentru soferi cat si pentru pietoni. Primarul Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, spune ca poleiul este cauzat de zapada geruita la temperaturi la care sarea nu actioneaza .

Ninsoarea produsa in urma cu doar cateva zile a adus giurgiuvenilor pe langa bucuria primilor fulgi de nea si marea problema a unui strat considerabil de polei, care a cuprins trotuarele si strazile din oras.
In intersectii pot fi observati totusi cativa saci cu material antiderapant, insa nimeni nu l-a imprastiat pe strazile orasului devenit patinoar.
Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu spune ca fenomenul este produs in urma ninsorii care a cazut noaptea , zapada a fost a fost geruita la temperaturI de -7, -8 grade , iar odata inghetata si tasata zapada , nu s-a mai putut face nimic. “Indifferent ca ii dam cu sare sau cu nisip ne trebuiesc cateva zile de temperaturi pozitive sau macar temperaturi de -1, -2 grade . Daca observati acum , incepe sa se topeasca, pentru ca dedesubt se afla sare si nisip . Dar sarea nu actioneaza decat pana la -4,-5 grade. Sub 4-5 grade, se lipeste, se face gheata”.
In plus, edilul – sef a mai adaugat ca nici comerciantii nu si-au curatat trotuarele, iar faptul ca dau acum cu sare, nu face decat sa agraveze situatia pentru ca a stratul topit de deasupra va ingheta.
Cel mai probabil lupta municipalitatii cu poleiul ar fi fost castigata deja daca in loc de sare s-ar fi folosit cloruri special pentru asemenea situatii.

Camelia Sachetti

5 thoughts on “Giurgiu, primul oras – patinoar in aer liber

  1. Este foarte simplu… In caz in care cineva pateste ceva trebuie sa dea in judecata municipalitatea pentru despagubiri civile… Dupa cateva astfel de cereri in instanta mai mult ca sigur se vor gandi inainte de a sta intr-o totala pasivitate.
    Pe de alta parte institutia prefectului poate trage la raspundere municipalitatea pentru aceasta, dar aici nu mai vorbim ca sunt ca fratii, cel putin de ochii lumii.
    Altfel nu sunt parghii pentru cetateanul obisnuit sa-i puna la treaba si sa-i scoata de la caldurica.

  2. Nici nu aude. A aprins beculetele ,in întunericul creat anterior,iar acum probabil i a facut Mos’Nicole ,un micut cadou . La săniuș . Pardon. La ski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *