web analytics
Giurgiu-Tribune

Giurgiu, printre județele codașe la testări

Conform unui recent bilanţ făcut public de Guvernul României referitor la ultimele cazuri de îmbolnăviri şi decese provocate de COVID-19 arată că de pozitivare a ajuns la 25%, Cele mai multe testari se fac în București  – mai  bine de o treime . Codașele clasamentului sunt județele: Călăraşi  Ialomiţa Giurgiu.

De numărul mic de testări tine însă raportarea oficială a unui număr mic de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Într- o zi lucrătoare se testeaza în jur de 80 de persoane , în vreme ce in weekend numărul acesta scade ajungand pe la treizeci . De exemplu, duminica trecută au fost  testate  31 de cazuri la nivel de județ.

O explicaţie pentru numărul mic de teste efectuate într-un judeţ este că în cazul Bucureştiului – unde se fac şi cele mai multe teste din ţară – se fac inclusiv teste pentru persoane care vin din judeţele învecinate. De exemplu, jumate din numărul cazurilor testate în județul Giurgiu ajung în capitală.

Limita  de incidență cumulată a cazurilor Covid -19 pe ultimele 14 zile la nivelul județului Giurgiu pe baza analizei prezentată de DSP comunicată de Comitetul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu  în prima zi a acestei saptamâmi este de 1,45.

Camelia SACHETTI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *