Giurgiuveni amendați și puși să măture cojile de semințe

În Giurgiu, scuipatul cojilor de semințe pe spațiul public poate fi declarat, cu ușurință, sport local.

În sezonul cald, în special după lăsarea serii, începe maratonul de scuipat coji de semințe, la picioarele devoratorilor formându-se adevărate covoare de coji, care par să nu-i deranjeze. Spus mai pe șleau – le place să stea cu gunoiul sub nas.

La fel se întâmplă și cu băutura…cea alcoolică, consumată frecvent în parcuri, în fața magazinelor sau pe bănci, în fața blocurilor.

Poliția locală este instituția abilitată să intervină în astfel de cazuri și dacă vorba bună nu mai funcționează de mult timp, amenzile par să fie singura metodă care să mai diminueze acest gen de abateri de la lege.

Serile trecute, s-au aplicat 17 amenzi, cu o valoare de 4400 lei, sancțiunile fiind aplicate, în mare parte, pentru consumul de alcool pe domeniu public și pentru consumul de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public. 

Ca ”bonus”, amendații au făcut cunoștință cu mătura și cu fărașul, fiind puși de polițiști să curețe locul faptei, adică să măture cojile de semințe.

Astfel de acțiuni au caracter permanent, pe toată raza municipiului Giurgiu, scopul acestora fiind diminuarea comportamentului antisocial în rândul cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *