La Giurgiu e prăpăd. Sunt peste 40 de grade la umbră, asfaltul se topește sub tălpi, iar aerul este fierbinte și irespirabil.
Ici-colo, câțiva oameni pe străzi, prinși de arșiță cu treburi. Totul arde, iar vântul care adie ușor pârjolește totul. În locuințele unde există aer condiționat, aparatele merg fără oprire, aproape zi și noapte, însă acolo unde nu există sursă de răcoare, fiecare rezistă cum poate.
Evantaie, sticle cu apă rece la picioare, dușuri dese și ferestre acoperite pentru ține căldura departe, sunt câteva dintre trucurile la care apelează cei răi de căldură care tânjesc după un strop de răcoare.
La terase, berea rece, sucurile cu gheață, limonadele și înghețata se vând ca pâinea caldă, la fel ca în magazine, unde cele mai vizitate raioane sunt cele cu produse ce se consumă reci.
La capitolul gastronomie, de bază sunt roșiile cu brânză și gustările reci, căci pe vipia asta nici corpul nu mai vrea altceva. Mai o felie de pepene, mai un compot de la frigider și mai păcălim și ziua asta.
E vară și încă la început, iar din ce ne spun meteorologii nu e semn de răcoare zilele ce vin. N-or mai fi 40 de grade la umbră, dar 35-36 tot vor fi.
Așadar, mai e mult până departe, iar recomandările e musai să fie respectate: Nu ieșiți din case în intervalul orar 11.00-18.00, purtați haine deschise la culoare, protejați-vă ochii și capul și beți multă apă!