Giurgiuveni, informați-vă înainte de a incepe munca sezonieră în UK !

În cadrul campaniei ”Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!”, Ministerul Muncii și Protecției Sociale începe distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în UK.

Broșurile vor fi împărțite cu ajutorul colegilor din agențiile județene de ocupare a forței de muncă și din inspectoratele teritoriale de muncă. De asemenea, în baza protocoalelor încheiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și cu Ministerul Afacerilor Interne, materialele informative vor fi distribuite și în gări, autogări, aeroporturi și în vămi.

Scopul acestui demers este de a ne asigura că cetățenii care decid să plece să muncească sezonier în UK își cunosc drepturile pe care le au și știu cui să se adreseze dacă întâmpină probleme, pentru a evita, în acest fel, situațiile de abuz asupra lucrătorilor români.

Informații detaliate privind munca sezonieră în UK pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Muncii și Protecției Sociale:

http://mmuncii.ro/…/afac…/6222-2021-lucrator-sezonier-uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *