Giurgiuvenii au început să sune pentru ca echipe specializate să vină sa sterilizeze animalele

După amenzile primite de stăpânii de câini nesterilizati, din gospodăriilee aflate pe date  pe străzile Dunării  si Cerbului , oamenii  au început să sune pentru ca echipe specializate să vină sa sterilizeze animalele. 
Salutabilă inițiativa, dar haitele de câini  umblă nestingherite prin oraș. Animalele sunt  marea majoritate nesterilizate și  nu au un stapân, ci doar binevoitori care îi hranesc , însă nu îi și adoptă. Campania primariei continuă prin distribuirea a sute de pliante.
“Sterilizează-ți câinele! E în beneficiul tuturor și nu riști amenzi uriașe!” este campania continuata de municipalitate.
Sute de pliante au fost distribuite recent pe străzile Cărămidari, ulița Cărămidari, B-dul Daciei, str. Negru Vodă, intr. Grădinarului, intr.Lalelei, Speranței, Brâdușelor ,str.Magnoliei, str.Pictor Andreescu, fdt.Trifoiului, str.Videle, intr.Pajiștei, Pictor Grigorescu, str.Pescaruș, ult.Câlniștei.
Campania de conștientizare a cetățenilor care dețin câini, în vederea sterilizării și microcipării continuă, în paralel cu acțiunile de control în urma cărora cetățenii ai căror câini nu sunt sterilizați primesc sancțiuni contravenționale.
Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Campania a fost derulată la inițiativa Primăriei Giurgiu și s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locală.
Camelia Dumitru Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *