Giurgiuvenii, deranjați noaptea de zgomotul produs de motociclete

În Giurgiu, tot mai  mulți tineri și-au achiziționat motociclete, majoritatea zgomotoase și extrem de deranjante, în special după lăsarea întunericului.

Giurgiuvenii se plâng, pe rețelele de socializare, că nu se pot odihni noaptea din cauza teribiliștilor pe două roți care fac un zgomot infernal.

Pe B-dul București, pe B-dul Mihai Viteazul, pe centura orașului, prin cartiere, practic peste tot, noaptea, motocicliștii din Giurgiu fac curse repetitive turând motoarele la maxim, deranjând liniștea publică.

Pentru mulți dintre cei pasionați de motociclete este o chestiune de fițe ca motorul să fie cât mai zgomotos și să atragă atenția fără a ține cont că deranjează, iar la ore nepotrivite creează disconfort.

Giurgiuvenii fac apel la organele de poliție să fie mai vigilente în această privință și împreună cu autoritățile competente să reducă această poluare fonică specifică sezonului cald.

Chiar și primăria Giurgiu poate lua măsuri în acest sens, după modelul capitalei, unde un Proiectul de hotărâre al Consiliului General prevede interzicerea circulației pe timp de noapte a mașinilor și motocicletelor care produc zgomot cu nivel de peste 95 de decibeli.

Cei care încalcă legea riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *