Giurgiuvenii fară locuri de muncă- neinteresați de ofertele angajatorilor

44 agenți economici au  oferit  peste 400 de  locuri de muncă absolventilor giurgiuveni în cadrul Bursei   Locurilor de Muncă pentru Absolvenți,  desfășurata începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu, și în orașul Bolintin Vale. Obiectivul   principal al bursei este  creşterea   gradului   de   ocupare, însă interesul giurgiuvenilor fără un loc de muncă față de un asemenea eveniment  este foarte scazut .

Peste 160 de  persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, s-au prezentat azi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți care  s-a desfășurat , începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu- incinta Restaurantului Dana V și în orașul Bolintin Vale, la sediul Bibliotecii   din localitate.

Dintre acestea,  aproximativ 150 sunt  absolvenți ai instituțiilor de învățământ. In urma interviurilor, mai bine de 50 de   absolvenți și  14   alte persoane, vor  susține  probe de lucru sau interviuri la sediul  unor firme, iar 6 persoane au fost încadrate în muncă pe loc.

Principalele oferte de locuri de muncă vacante au fost în construcții, industria confecțiilor, industria alimentară,servicii, comerț, asigurări, construcții nave, producția altor metale neferoase.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai:  Inspectoratului Județean pentruSituații   de   Urgentă   ,,Vlasca”   Giurgiu,   Centrul   Militar   al   județului   Giurgiu   și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu  care  au promovat,  oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri .

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu   împreunăcu   10   deținuți   în   regim   deschis   în   vederea   identificării   potentialilor   angajatori, precum și repezentanți ai Centrului Regional de Integrare – IGI Giurgiu împreună cu persoane   cu   drept   de   muncă   din   centru, si care isi doresc un loc de muncă pentru aceasta categorie de persoane.

Deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către   persoanele fără  loc  de  muncă  din  județul   Giurgiu a  fost, ca si in anii trecuti, unul foarte scăzut.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *