Giurgiuvenii, invitați la Ziua Agriculturii

Sâmbătă, 2 octombrie, pe strada Mircea cel Bătrân din Giurgiu se va marca Ziua agriculturii giurgiuvene.

30 de standuri unde vor fi expuse legume și fructe de sezon, provenite din exploatațiile agricole ale fermierilor giurgiuveni, precum și preparate alimentare tradiționale realizate de producătorii giurgiuveni, vor fi amenajate pentru giurgiuveni în intervalul orar 09:30-17:00.

Vor fi prezenți producători de legume/fructe din zone recunoscute – Colibași, Vărăști, Malu, Greaca, Hotarele, Călugăreni, Băneasa, Ulmi, Stănești și pe lângă roșii, ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte legume, vizitatorii standurilor vor avea la dispoziție un sortiment variat de fructe de sezon, mere, pere, prune, nuci, aronia și struguri. Nu vor lipsi bunătățile de patiserie și pâine în diverse sortimente, mustul, pastrama, peștele și preparatele din pește.

Un punct de atracție îl va constitui un stand amenajat de silvicutorii giurgiuveni care va oferi cumpărătorilor  o paletă de oferte este largă ce va include dulcețuri, gemuri, siropuri și sucuri naturale, precum și o gamă completă de zacuscă și murături tradiționale.

De asemenea, fermierii/producătorii giurgiuveni vor fi prezenți cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă și capră, preparate după rețete proprii.

Vor participa inclusiv producătorii și distribuitorii de îngrășăminte, semințe, pesticide pentru agricultură, fiind realizate și expoziții cu utilaje, echipamente agricole și port popular.

Ziua agriculturii giurgiuvene este organizată de Primăria municipiului Giurgiu în parteneriat cu Instituția Prefectului Județ Giurgiu, Consiliul Județean Giurgiu și Comitetul de Coordonare a Administrației Agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *