Dacă până acum doi ani,CET Giurgiu, cum era cunoscut de giurgiuveni, înregistra datorii uriașe de la beneficiari de anul acesta situația s-a schimbat. Numărul celor care nu și-au achitat datoriile la agentul termic a scăzut considerabil față de alți ani. Schimbările în ceea ce privește recuperarea datoriilor, dar și încheierea contractelor individule au reprezentat două dintre noile acțiuni ale societății. Astfel, dacă până acum existau giurgiuveni care nu își achitau energia termică mai bine de 2-3 ani acum datoriile mai vechi de 4 luni sunt înaintate direct către executorii judecătorești. Potrivit directorului societății, Sorin Cepraga, în prezent, sunt încheiate contracte individuale cu aproape 5.000 de persoane fizice, societăți precum și cu asociații.
În prezent, societatea înregistrează datorii de la populație și de la instituții cu o întârziere sub 30 de zile în valoare de 2,800,000 lei. În ceea ce privește datoriile până într-un an, cuantumul lor nu depășește 70.000 lei. Cât despre datoriile societății către furnizori , aceasta se ridică la 2,000,000.
Prețul pentru un mega watt este de 366 de lei fără TVA, iar municipalitatea acordă o subvenție în valoare de 60% din preț. Cât despre furnizarea agentului termic, Sorin Cepraga, spune că va fi furnizat către populație atâta timp cât va fi necesar însă, ca un barem stabilit de principiu va fi perioada 15 aprilie-1 mai.
S-au schimbat însă și modalitățile de plată. Giurgiuvenii sunt informați din timp de emiterea facturii prin mediul online sau SMS. Aceștia pot achita atât la sediul societății cu cash sau card, ori pur și simplu, prin virament bancar.