Giurgiuvenii mari și mici, invitați la competiția de ciclism “Danube Amateur Cycling Trophy”

“Danube Amateur Cycling Trophy”- este evenimentul pe care Consiliul Județean Giurgiu îl pregătește pentru giurgiuvenii de toate vârstele, pasionați de ciclism.

Azi, consilierii județeni au aprobat inițiativa în unanimitate, așa că începe organizarea evenimentului, care promite a fi unul memorabil.

Concursul de ciclism “Danube Amateur Cycling Trophy” se va desfășura în data de 29.10.2022, în judeţul Giurgiu și va avea startul și finish-ul în Municipiul Giurgiu.

LOCUL ȘI DURATA DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI

Concursul de ciclism "Danube Amateur Cycling Trophy" se va desfășura în data de 29.10.2022, în judeţul Giurgiu și va avea startul și finish-ul în Municipiul
Giurgiu.
ZONA START/FINISH: zona Teatrului „Tudor Vianu”, din Municipiul Giurgiu.
ORA DE START: ora 11 00 .

CATEGORII DE CONCURS

  • Elevii ciclului gimnazial (V-VI, VII-VIII) ;
  • Elevii din ciclul liceal (IX-X, XI-XII) ;
  • 18+
    Mențiuni:
     Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza înscrierea unui aplicant în categoria cerută, dacă nu îndeplinește conditiile de participare.
     În cazul în care la o categorie nu sunt înscriși min. 5 participanţi, aceasta se va cumula cu celelalte. .

 Participarea copiilor sub 18 ani se acceptă doar pe baza acordului părintelui/tutorelui și a adeverinței medicale eliberate de medical
de familie.

TRASEU

 Romarta – șos. București – sens giratoriu Kaufland – sos. Prieteniei – Poliția Locală (prin curtea Poliției Locale) – Șoseaua de Centura – pod Bizetz (Parcul Alei) – Mircea Cel Bătrân – Teatrul Valah.

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Participanții la categoriile de concurs V- VI, VII-VIII, IX-X și XI-XII se vor înscrie în cadrul școlilor de care aparțin.
Participanții peste 18 ani se vor înscrie la adresa de e-mail: sportgiurgiu@gmail.com
Toate înscrierile vor fi centralizate de către Direcţia Judeţeană de Sport și Tineret Giurgiu.
Data limita de înscriere: 20.10.2022 ora 16.00

CONDIȚII DE PARTICIPARE

Participanții cu vârstă mai mică de 18 ani vor prezenta la înscriere acordul scris al părinților/tutorilor, după caz, și adeverința medicală.
Neprezentarea acordului din partea părinților/tutorilor și a adeverinței medicale va duce la scoaterea din concurs a oricărui minor.
Participanții cu vârsta de peste 18 ani, trebuie să prezinte în ziua concursului, declarația pe proprie răspundere, privind datele cu caracter personal și asumarea responsabilității privind starea sa de sănătate.

Orice participant trebuie să dea dovada de fair play pe toată durata concursului.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Casca de ciclism și mânușile sunt OBLIGATORII pentru toate categoriile de concurenți.
Organizatorul concursului (Consiliul Judeţean Giurgiu) va pune la dispoziţia participanţilor la categoriile de vârstă V-VI, VII-VIII, IX-X și XI-XII, pachete de concurs ce vor include echipament de protecție (cotiere și genunchere).
Bicicletele folosite la concurs trebuie propulsate doar prin forța umană;
În cazul unei pene, a unor defecțiuni sau a unei opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și rezolve problema într-un loc sigur.

RECOMANDĂRI

 Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;
 Ochelari ciclism;

RESPONSABILITĂȚI
Responsabilitățile Organizatorului și Partenerilor:
 asigură siguranța concurenților în ZONA de START/FINISH, conform reglementărilor autorităților competente;
 asigură traseul de concurs marcat corespunzător;
 oferă premii câștigătorilor, în limita bugetului aprobat;
 asigură plasarea punctelor de control pe parcursul traseului și respectarea ordinii de sosire a concurenților la acestea;
 asigură siguranța la ZONA de START/FINISH, prin pază și suport medical;
Responsabilitățile Participantului:
 toți concurenții participă la competiție pe proprie răspundere;
 fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și fair play, să nu scurteze traseul;
 concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente), nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;
 concurenții trebuie să cunoască Regulamentul ;

 concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;
 concurenții sunt obligați să respecte regulile de siguranță rutieră;
 în caz de abandon tehnic sau descalificare sportivul e obligat să își transporte bicicletă la ZONA DE FINISH (excepție fac accidentările);
 concurenții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

 

CONDIȚII CE ATRAG DESCALIFICAREA
 neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui;
 nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului;
 comportamentul lipsit de Fair Play și limbaj trivial față de concurenți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea concurenților, șicanarea, etc.);
 schimbarea bicicletei în timpul concursului;
 descalificările se pot face și după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.

FORȚĂ MAJORĂ

În cazul în care organizarea concursului este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul și partenerii își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea /oprirea/ prelungirea/reprogramarea concursului sau modificarea traseului.

Organizatorul și partenerii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament ori de câte ori este necesar, cu aducerea la cunoștință publică a modificărilor realizate.

Evenimentul este organizat de Județul Giurgiu prin Consiliul Județean Giurgiu în colaborare cu Primăria Municipiului Giurgiu, Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Giurgiu, Inspectoratul Școlar Judeţean Giurgiu, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *