Giurgiuvenii nu mai sunt codasi la vot. Prezenta neobisnuit de mare la urne pune in pericol titulatura de ‘fief PSD”a judetului .Vezi aici unde s-au inregistat nereguli!

Joita-Giurgiu. Ora 19.30

Tot mai multi romani se prezintă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție. Unele autoritati locale si reprezentanti ai sectiilor de votare impun insa alte reguli decat cele legale in procesul de vot. Este si cazul judetului Giurgiu, unde au fost semnalate nereguli in cateva comune .

Judetul Giurgiu, “fief PSD”, pare sa nu mai fie considerat astfel in viitor si asta datorita prezentei massive la vot  a alegatorilor. Conform http//prezenta.bec.ro/ , la ora 12.00, prezenta in judet era de 16.04% . La ora 16.00, aceasta a crescut la 34.43%, .

Tinerii au preferat sa voteze mai pe seara, la ora 17.00 numarul alegatorilor  ajungand la 83.286, insa nu au lipsit incidentele.

Astfel, conform Podul.ro, in localitatea Prundu din judetul Giurgiu, un cetățean a semnalat în faptul că referendumul pentru justiție este sabotat la secția de votare organizată în cadrul Căminului Cultural. Mai precis, le este refuzat cetățenilor dreptul de a vota la referendum, răspunsul primit de aceștia fiind: “Așa se votează. Doar buletinele astea la europarlamentare sunt. Așa e aici la noi”. https://www.podul.ro/articol/exclusiv-abuz-in-judetul-giurgiu-cetatenii-dintr-un-sat-nu-sunt-lasati-sa-voteze-la-referendum-5589.html

Un alt incident a fost semnalat in comuna Ghimpati , unde, conform Expert Forumun, un  observator a fost constant amenintat si intimidat de presedintele biroului electoral al sectiei de votare. Observatorul a depus o plângere la Biroul Electoral Județean specificand ca nu ar fi fost lăsat să între în secția de vot. Sesizarea i-a fost respinsă. In plus, delegatii a doua partide i-au interzis observatorului sa puna intrebari, fortandu-l  sa stea pe un scaun, intr-un loc de unde nu avea vizibilitate asupra procesului electoral. In plus, un alt observator a depus plângere la poliție cum că ar fi fost agresat fizic.

Podul.ro

Si in Comunele Stoenesti si Petru Rares au fost constatate nereguli.

La Stoenesti  exista suspiciuni rezonabile ca un membru al biroului electoral al sectiei  de votare transporta alegatori in sectii, iar pe listele suplimentare voteaza personae in ambele localitati creand suspiciunea de vot multiplu.

În județul Giurgiu, sunt deschise 245 de secții de vot.

Pentru combaterea fraudei la alegeri vă invităm să accesați www.votcorect.ro și www.oprestefrauda.ro.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *