GIURGIUVENII SUNT INVITAȚI LA MANIFESTĂRILE DEDICATE ZILEI DE 1 DECEMBRIE

Municipalitatea din Giurgiu organizează și în acest an o serie de manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Ca de fiecare dată, în data de 1 decembrie, evenimentul va debuta începând cu ora 10:00 în curtea Bisericii ”Eroilor” cu un ceremonial religios și depuneri de coroane, acestea fiind urmate de parada militară.

Începând cu ora 12:00, pe scena amplasată în Piața Tricolorului, Centrul Cultural ”Ion Vinea” a pregătit giurgiuvenilor un spectacol de muzică populară în cadrul căruia vor urca pe scenă: Adelina Găujeneanu, Mariana Simion, Ioana Lărgeanu, Saveta Bogdan, Ilie Roșu, Mariana Cimpoiașu, Cristina Gheorghiu, Ștefan Vlad, Georgel Nucă, Ansamblul de copii ”Românașul și Ansamblul folcloric ”Doina Dunării”.

Pe tot parcursul spectacolului, giurgiuvenii sunt invitați să participe la masa populară pregătită de reprezentanții Direcției de Asistență Socială Giurgiu; vor fi preparate 3500 de porții de sarmale, 2000 de porții de fasole cu cârnați afumați și datortiă sponsorilor, la masă vor fi servite vin fiert, țuică, fursecuri și cozonac.
Evenimentele dedicate Zilei de 1 decembrie vor fi încheiate de Garda de Onoare care se va retrage cu torțe pe traseul Tineretului – șos. București – Primărie.

Mai jos aveți programul manifestărilor:

10:00-10:02 – Primirea oficialităților centrale, județene și locale cu marșul de întâmpinare intonat de fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea” – Monumentul Eroilor, din șoseaua București;
10:02-10:04 – Intonarea ”Imnului Național” – fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”;
10:04-10:15 – Ceremonial Religios – sobor de preoți – Biserica ”Eroilor” din șoseaua București;
10:15 – 10:35 – Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii ”Eroilor”
10:35-10:45 – Deplasare în Piața Tricolorului pentru parada militară
10:45 – 11:30 – Parada militară Tricolorului;
11:30 – 17:00 – Masa populară
17:30 – 18:30 – Retragerea cu torțe pe traseul: Tineretului – șos. București – Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *