Giurgiuvenii sunt invitați să-și testeze gratuit glicemia

De Ziua Mondială a Diabetului giurgiuvenii sunt îndemnați să acceseze unul dintre cele trei puncte de lucru deschise pentru măsurarea gratuită a glicemiei. Pentru un rezultat corect, înainte de testare , nu trebuie să consumaţi alimente.
În fiecare an ziua de  14 noiembrie, este  dedicată aducerii în prim-plan a unei lupte cu care se confruntă atât de mulți dintre noi.
Cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, OFSD şi  TSD Giurgiu vă invită să faceţi un prim pas pentru depistarea precoce a acestei boli şi să va testați glicemia!
Punctele de testare se vor afla azi în trei zone din municipiul Giurgiu: în Piaţa Centrală, în Cartierul Policlinică şi în Cartierul Tineretului, între orele 10.00 şi 12.00. Punctele  de lucru vor fi ușor de identificat, iar testele vor fi realizate în siguranță de personal calificat .  Pentru un rezultat corect , înainte de testare , nu trebuie să consumaţi alimente.

Diabetul este o afecțiune care apare din cauza nivelului crescut de glucoză din sânge. Potrivit International Diabetes Federation, una din 12 persoane suferă de această boală. Dacă diabetul este depistat la timp și numai dacă este ținut sub control, atunci speranță de viață a bolnavilor poate fi similară cu a celor sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *