Giurgiuvenii vor avea o nava- ponton pentru activități de agrement și acostare. Cine o va năși ?

În maxim două săptămâni, Șantierul din Agigea va livra către Administrația Locală din Giurgiu, Nava-Comandament care a fost modificată, grație unui proiect european pentru a fi transformată în navă-ponton. Pentru a definitiva prima etapă, nava-ponton municipalitatea își dorește ca aceasta să  să primească un nume.
Pentru că apreciază orice sugestie venită din partea cetățenilor acestui oraș, Primarul Adrian Anghelescu a venit cu inițiativa unui sondaj de opinie în rândul giurgiuvenilor.
Municipalitatea așteptă idei de nume, în comentarii, până pe  28 ianuarie, ora 14:30, pentru a putea decide identitatea navei-ponton sus-menționate.
În anul 2015 Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a predat cu titlu gratuit Primăriei Giurgiu o navă fluvială de comandament pentru evaluarea stadiului fizic și introducerea acesteia în cadrul unui proiect.
Nava comandament a fost ținută o perioadă în conservare la Șantierul SHIPYARD ATG a fost modificată în vederea transformării în navă- ponton la șantierul din Agigea fiind dotată conform proiectului european depus și câștigat de Primăria Giurgiu: ”Amenajarea de spații pentru servicii de agrement în zona FLAG Giurgiu”.
Astfel, nava-ponton prin spațiile nou create/amenajate va fi folosită pentru activități de agrement ( săli de expoziție/muzeu, întâlniri, conferințe, instruiri ) și acostare (ponton pentru vasul de pasageri de 28 locuri), ce vor contribui la promovarea și cunoașterea potențialului piscicol dar și turistic al teritoriului FLAG Tradiția Pescuitului Dunărean.
Proiectul are o valoare de aproximativ 800.000 euro și a fost conceput ținând cont de nevoile identificate în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a FLAG Giurgiu precum și de condițiile existente care sunt vizibile – municipiul Giurgiu, unul dintre principalele porturi dunărene, nu asigură în acest moment servicii locale de transport/agrement pe Dunăre, deși zona are un potențial turistic ridicat .
Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *